6 Februari

Hej!
Jag bestämde mig för att stanna hemma idag igen. Jag mår inte riktigt 100 och då känns det inte så kul att ha lektioner från 9 till 4. Både igår och idag har jag kollat på en dokumentärserie som heter Big Fat Gypsy Weddings.
Den handlar om engelska "sigenare" och irländska Travellers och om deras kultur. Det är rätt fascinerande fakstikt. Tjejerna gifter sig när dom är 16 eller 17 år och deras bröllop är helt extrema. Alla tjejer klär sig helt bedrövligt med massa smink (det verkar som att dom inte vet hur en snygg sminkinging ser ut) och jättekorta kjolar och tröjor.. Dom säger att om en tjej inte har smink och är snyggt klädd, även om dom bara ska springa till affären, så kan dom få ett rykte att dom inte tar hand om sig själva. 
Har en tjej och en kille varit ensamma tillsammans, utan "uppsyn" så måste dom gifta sig så snabbt som möjligt för att rädda tjejens rykte. För en tjej som umgåtts med en kille och sedan inte gift sig med honom, kanske aldrig blir gift på grund av att hennes rykte säger att hon inte är en lämplig fru.
Kläderna tjejerna har på sig när det är någon högtid, dop, bröllop, födelsedag, är helt frutkansvärda. Små flickor på 7 - 8 år har i princip på sig en BH och minikjol och 7000 paljetter och diamanter på. Samma är det med de äldre  tjejerna. Bröllopsklänningarna ska jag inte ens nämna...